Начало / Наука и проектиране / Новини /

Предстоящо обявяване на конкурс за идеен проект по научната програма на НАТО за мир и сигурност "Млади учени с изявен интерес в областта на отбраната и сигурността"

17.09.2015, УАСГ - ЦНИП

Конкурсът цели да открие, мотивира и промотира идеите на млади и амбициозни хора, завършили висшето си образование, или докторанти с научни интереси в областта на отбраната и сигурността, които ще реализират своите идеи съвместно с утвърдени учени от научни колективи в Р  България и страните - членки и партньори на НАТО.

Програмата на НАТО за мир и сигурност поддържа сътрудничество с помощта на три установени механизъма за безвъзмездна помощ:

  • многогодишни изследователски проекти и проекти за развитие
  • Научни семинари
  • курсове за обучение

Всички дейности, финансирани по програмата, трябва да са насочени към един от нейните ключови приоритети, освен това трябва да има ясна връзка с темите на сигурността и стратегическите цели на НАТО.

Повече информация за самия конкурс може да се намери  на електронната страница на Министерството на образованието и науката, в раздел "Конкурси" и също така от г-жа Мариета Попова , старши експерт в Дирекция "Наука" , тел. : 0886 847 414, ел. адрес : mpopova@mon.bg=

 

 

 

 Източник: МИНИСТЕРСТВО НА НАУКАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО - ДИРЕКЦИЯ "НАУКА"