Начало / Прием / Редовно / Задочно обучение (след завършено средно образование) / Прием след завършено средно образование / Изпити

Изпити

Математика

Кандидат-студентите завършили средно образование след 2008 г. не са задължени да полагат конкурсен изпит по математика.

Конкурсният изпит по математика е под формата на тест и се състои в решаване на задачи от отворен и затворен тип, при които се използват знания от задължителната учебна програма за профил математика. Тестът е анонимен, писмен, с продължителност пет часа.

Програма за изпита по математика
 

 

Рисуване

Кандидатстудентският изпит по рисуване за специалност Архитектура е в три отделни части, които имат за цел да се проверят качествата и възможностите на кандидатите да решават успешно пространствени, пластични, композиционни и цветови задачи.

Кандидатстудентският изпит за специалност Ландшафтна архитектура и ландшафтно планиране е рисуване I част – перспектива.

Изпитите по рисуване са анонимни, всеки с продължителност шест часа и се провеждат в три отделни дни.

Програма за изпитa по рисуване


 

Английски език

Кандидатите за изучаване на специалност Строителство на сгради и съоръжения на английски език трябва да владеят чуждия език на ниво езикова гимназия с преподаване на английски език.

Кандидатстудентският изпит е писмен и анонимен с продължителност три часа и се оценява с "ДА" – "издържал" и "НЕ" – "не издържал".

Програма за изпита по английски език
 

Информация за конкурсните изпити от предходни кандидатстудентски кампании