Начало / Прием / Редовно / Задочно обучение (след завършено средно образование) / Прием след завършено средно образование / Документи

Документи

Желаещите да участват в предварителната изпитна сесия през м. април подават в Ректората на УАСГ (стая 225, ІІ етаж) или on-line следните документи:
1. Заявление до Ректора (по образец);
2. Документ за платена конкурсна такса (заплаща се предварително по банков път и се изпраща заедно със заявлението on-line или се заплаща на място в Ректората при подаване на заявлението в зала 225).
Сроковете за подаване на заявления са съгласно календарния график.
След приемане на документите длъжностното лице предоставя компютърна разпечатка на кандидатите с подпис и печат. На предварителните изпити по математика кандидатите задължително представят личната си карта и компютърната разпечатка.

 

Желаещите да участват в редовната изпитна сесия през м. юни подават в Ректората на УАСГ (стая 225, ІІ етаж) или on-line следните документи:
1. Заявление до Ректора (по образец);
2. Документ за платена конкурсна такса (заплаща се предварително по банков път и се изпраща заедно със заявлението on-line или се заплаща на място в Ректората при подаване на заявлението в зала 225).
Сроковете за подаване на заявления са съгласно календарния график.
Влизането в залата се извършва срещу лична карта и компютърната разпечатка.


ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ И КЛАСИРАНЕ ЗА СПЕЦИАЛНОСТИТЕ се подават задължително на място в УАСГ – зала 225 на Ректората, от 27 юни до 10 юли вкл. Подават се следните документи:
1. Диплома за завършено средно образование – оригинал и ксерокопие от дипломата (след оформяне на документите и сверяване на данните, дипломата се връща на лицето, а ксерокопието остава в УАСГ). Не се приемат нотариално заверени копия на дипломи вместо оригинала. Кандидатите завършили средно образование в небългарски училища, задължително представят удостоверение за признато средно образование от МОН или Регионалния инспекторат по образование по местоживеене, съдържащо преизчислените по шестобалната система оценки по отделните предмети.
2. Плик с документи за кандидатстване и класиране за специалностите (получава се на място), съдържащ:
      • Състезателен картон за реда на желаните специалности;
      • Декларация за верността на данните в дипломата-оригинал и ксерокопието;
      • Декларация, че кандидатите са запознати с разпоредбите на настоящия Правилник;
3. Документ за заплатена такса за класиране (заплаща се на място в залата).
4. Кандидатите за английскоезичната специалност Строителство на сгради и съоръжения, които не са от езикови гимназии с английски език или нямат оценка от ДЗИ по английски език (випуск 2008 г. и след него) по-голяма от добър (4,00), ако искат да бъдат освободени от изпит по английски език, представят международно валидни сертификати за владеене на езика с ниво В1 или В2;
5. Уверение от съответния Деканат за кандидатстващите за специалност „Архитектура“ студенти от УАСГ по чл. 18, от което да е видно, че отговарят на изискванията на чл. 18;
6. Уверение от съответния Деканат за кандидатстващите за възстановяване на студенти права, от което да е видно, че са завършили успешно първи курс и са загубили студентски права.
лата).

При подаване на документите длъжностното лице след проверка поставя кандидатстудентски входящ номер на плика и въвежда на място данните в компютър. Веднага след това се предоставя и разпечатка с входящите данни и кандидатстудентския номер. Подаващите са длъжни на място в залата да проверят за съответствието на подадените данни и разпечатката.
 

Повече информация можете да откриете в:
Правилник за приемане на студенти през учебната 2017/2018 година
Справочник за кандидат-студенти 2017