Начало / Прием / Редовно / Задочно обучение (след завършено средно образование) / Прием след завършено средно образование / Бакалавърски програми / Устройство и управление на земи и имоти

Устройство и управление на земи и имоти

Форма на обучение: редовнa
Срок на обучение: 4 год. (7 учебни семестъра и 1 дипломен семестър)
Кандидатстудентски изпит: математика или без изпит (с оценка от ДЗИ)

Специалността Устройство и управление на земи и имоти е нова за нашата страна и се изучава единствено в УАСГ към Геодезически факултет, като е на образователно-квалификационна степен “бакалавър” с професионална квалификация "инженер по устройство и управление на земи и имоти".


Кадрите, завършили тази специалност, ще съчетават познания в областта на инженерните специалности, правото, екологията и икономиката. Те ще намерят своята професионална реализация в областната и общинска администрация, управленческата структура на министерства и ведомства, в нотариатите и съдебната система, в банковата и данъчната система, в компании с дейност в областта на недвижимите имоти. Завършилите специалността ще участват в разработката и реализацията на инвестиционни програми, при оценката, управлението, използването и опазването на недвижимата собственост. В своята работа инженерите от тази специалност ще използват богата и разнообразна информация по кадастър и имотна регистрация, пазарни данни за сделки с недвижими имоти, специализирани софтуерни продукти и географски информационни системи. В обучението е предвидено да се използват наши, европейски и световни оценителски стандарти, принципи и техники.
 

Повече информация за специалността „Устройство и управление на земи и имоти”

 

Правилник за приемане на студенти през учебната 2017/2018 година
Справочник за кандидат-студенти 2017