Начало / Прием / Доктор / Докторантски семинари и курсове

Докторантски семинари и курсове

 Докторантски семинари и курсове:

УАСГ организира ежегодно два курса за докторанти, с които се цели повишаване на тяхната квалификация и умения при провеждането на научните изследвания и разработването на дисертационните им трудове. Курсовете са безплатни за всички докторанти.

 

  • Курс по Академично писане и научна комуникация

Целта на курса е да развие и усъвършенства уменията на докторантите за писане и редактиране на текстове на доклади, статии, дисертации и презентации, както и да подобри уменията им за ефективно и резултатно участие в научни форуми и различни публични представяния.

Курсът е отворен за посещение за ВСИЧКИ докторанти (редовни, задочни и на самостоятелна подготовка) без значение в коя година на обучение са, като предоставя възможност да добавят по 10 кредита към общата си дейност за времето на докторантурата си. След завършване на курса, докторантите получават  удостоверение за успешно проведен курс с 10 кредита. При желание курсът може да бъде посетен и от млади асистенти от УАСГ, както и от други колеги преподаватели. Автори на учебната програма са преподаватели от Софийския университет – проф. Иванка Мавродиева и д-р Георги Петков. Водещ преподавател – проф. Иванка Мавродиева, СУ.

Курсът се провежда през месеците април или май, само в съботни дни, на територията на УАСГ. Точна и подробна информация за датите на провеждане, място и начин на записване, се предоставя своевременно до един месец преди обявлението за курса.

 

  • Специализиран курс по английски език за докторанти

Курсът се провежда всеки зимен семестър, с начало от м. октомври. Курсът е отворен за посещение за ВСИЧКИ докторанти (редовни, задочни и на самостоятелна подготовка) без значение в коя година на обучение са.

Точният график на занятията се оповестява своевременно преди началото на учебната година, както и начина на записване. Автор на учебната програма и водещ на курса е ст.пр. Добромира Хичева. При успешно завършване на курса се присъждат 10 кредита. Желаещите докторанти за включване в курса следва да се обръщат към Департамента по чужди езици и спорт.