Начало / Международна дейност / Новини /

Fifth Manuel de Solà-Morales European Prize 2025 - покана за представяне на докторски дисертации

07.05.2024, Laboratori d’Urbanisme de Barcelona

Участвайте в надпреварата за награда за най-добра европейска докторска дисертация по урбанизъм!

На всеки две години европейската награда "Мануел де Сола-Моралес" се присъжда за най-добро университетско изследване в областта на урбанизма, проведено от студент с докторска степен. Основната ни цел е да открием най-добрата европейска докторска дисертация от последните няколко години.

Кандидати могат да бъдат всички, които учат в европейски университет и чиито изследвания в рамките на докторската им дисертация са свързани с урбанизма, съгласно процедурата за кандидатстване: lub.upc.edu/msmprize.

С наградата се почита паметта на професора по урбанизъм и архитект Мануел де Сола-Моралес Рубио (1939-2012 г.), който възприемаше предмета си като творческа и интелектуална дейност, ангажирана с подобряването на градовете чрез така наречените от него "постоянни изследвания".

Наградата е академична инициатива на ETSAB (Училището по архитектура в Барселона) към UPC (Политехническия университет на Каталуния), където професорът преподава повече от четиридесет години. Лабораторията за урбанизъм в Барселона (LUB), която той основава през 1968 г., организира, контролира и подпомага развитието на наградата и максималното разпространение на произведенията, които я получават.

Лабораторията по урбанизъм в Барселона, като част от катедрата по урбанизъм, територия и ландшафт (Каталунски политически университет, Барселона), наскоро стана член на AESOP (F-034-06).

Кандидатите могат да представят всяка докторска дисертация, в която урбанизмът е обект на изследване на кандидата. Дисертацията трябва да е написана на европейски език и да е представена и квалифицирана в европейски университет между 1 януари 2020 г. и 30 септември 2024 г.

Повече информация:
https://lub.upc.edu/msmprize/
Инстаграм: @lub_upc
За контакти: lub.msmprize@upc.edu

Можете да научите повече на адрес: https://aesop-planning.eu/resources/news-archive/members/the-fifth-manuel-de-sola-morales-european-prize-2025

Моля, имайте предвид, че крайният срок за представяне на дипломни работи приключва на 30 септември 2024 г.