Начало / Международна дейност / Новини /

4-то издание на докторантския конкурс "Моята теза в 180 сенунди" - Удължен срок за кандидатстване!

13.04.2022

 Националното Бюро на Университетска агенция на Франкофонията, в партньорство с Френския институт в България и фирма BIC, организират 4-то издание на международния конкурс за докторанти "Моята теза в 180 секунди". Конкурсът е отворен за участие на докторанти от всички български висши учебни заведения и научни институти. Кандидатите трябва да са редовно зачислени за настоящата академична година или да са защитили своята тези през изминалата. 

Срокът за изпращане на заявка за участие в международния конкурс за докторанти "Моята теза в 180 секунди" е удължен до 15 май 2022.

 Целта на конкурса е докторантът да успее в рамките на три минути да представи на френски език, по атрактивен и разбираем начин, предмета на изследването си пред публика от неспециалисти. Не е необходимо самата тезата да бъде на френски език. Това е уникална  възможност за участниците да усъвършенстват комуникационните си способности, като същевременно запознаят по-широка публика с изследванията си. Конкурсът  е и средство за представяне, и популяризиране на докторантската форма на обучение, за запознаване с българска научна продукция, и за засилване на контактите между научните среди и обществото.

 
Кандидатстването става с изпращане на заявка за участие на ел. адрес : mt180-bulgarie@auf.org и предоставяне на информация за тезата. Финалът ще се проведе на 15 ти юни във Френския институт, като кандидатите ще се представят пред публика и жури. Победителят от националния финал ще има шанс да представя България на международния финал на конкурса през м. октомври в Монреал. За сички участници е предвидено и ателие за подготовка по комуникация в науката.
 
Моля да разпространите информацията до възможно най-широк кръг от колеги, които биха били заинтересувани да вземат участие. 
В прикачените файлове ще намерите афиш и регламент на конкурса на български и френски език. Също така съобщение със синтезирана информация, което може да се публикува на сайтове и социални мрежи.
 
Публикация в сайта на УАФ : https://www.auf.org/nouvelles/appels-a-candidatures/ma-en-180-secondes-mt180-en-bulgarie-4eme-edition/    
 
Публикация в сайта на ФИБ : https://institutfrancais.bg/konkurs-moyata-teza-v-180-sekundi