Начало / Международна дейност / Новини /

семинар на тема „Етични принципи и правила, приложими към изследователските проекти, финансирани от ЕК“

22.03.2023, ЦМДМ

24 март 2023 г. (петък) от 15:00 часа
(Източноевропейско време)

Каним Ви на предстоящ семинар на тема „Етични принципи и правила, приложими към изследователските проекти, финансирани от ЕК“ с лектор професор Роберто Чипитани.
Семинарът ще се проведе на 24 март 2023 г. (петък) от 15:00 часа (Източноевропейско време). Език - английски.

Семинарът е втора част от кратък курс на тема „Правни и етични въпроси на програмите на ЕС“ и ще разгледа разгледа етичните принципи и правила, приложими към научноизследователските проекти, финансирани от Европейския съюз, както е отразено в предложението за проект и споразумението за безвъзмездни средства, регулиращи отношенията между Европейската комисия или друг орган на ЕС, предоставящ безвъзмездни средства, и бенефициентите на грантове на Европейския съюз.

Проф. Чипитани е председател на катедра по програма „Жан Моне“, професор по частно право, преподавател по биоправо, катедра по право в Università degli Studi di Perugia; Председател (Chair ISAAC) в UNED – Universidad Nacional a Distancia (Мадрид); Професор в INDEPAC – Instituto Nacional
de Estudios Superiores en Derecho Penal (Мексико) и в Escuela Judicial del Poder Judicial del Estado de Oaxaca (Мексико).

Език на семинара: английски.

Информация и линк за регистрация за предстоящия семинар можете да намерите на сайта на MILIEU. Директен линк тук:

https://milieu-h2020.eu/bg/event/5457/