Начало / Международна дейност / Новини /

Детски университет в УАСГ през месец септември 2024 г

10.06.2024, ЦМДМ

Детският университет се организира от екипа на ЦМДМ в сътрудничество с ЕСН-УАСГ в съответствие с едноименната международна инициатива. 

Идеята е да се предизвика и насърчи естественото любопитство и критично мислене на децата, да се повиши интереса им към придобиване на нови знания и развиване на умения.

Първото издание на събитието се проведе през септември 2023 г., а в резултат на успешното му реализране, тази година каним децата на преподаватели и служители на УАСГ да участват във второто му издание. 

Целта на мероприятието е да представим на децата образователните възможности, които предлага УАСГ в различните научни области, да насърчим професионалното ориентиране, висшето образование и кариерата, основана на знания, както и да покажем академичното ежедневие. Децата ще бъдат запознати и с програма "Еразъм" - програмата на ЕС за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа.

През петте дни на Детски университет са предвидени посещения на лаборатории в различните факултети, които ще бъдат представени от водещи преподаватели. Те ще изнесат и адаптирани кратки лекции за деца. Ще има различни творчески работилници, курсове, ателиета и спортни дейности. 

Период на провеждане: 9-13.09.2024 от 9 до 16:30ч. в Ректората (залата ще бъде допълнително оповестена).

Участници: деца на преподаватели и служители на УАСГ на възраст от 7 до 10 г. Местата са ограничени.

Необходими документи:

1. Декларация за съгласие - моля, виж по-долу

2. Формуляр за кандидатстване: тук

3. Такса за участие: 50 лв. към ЕСН-УАСГ. Местата се считат за запазени само след внесена такса в каб. 206 Ректората.

Срок за кандидатстване: 24 юни 2024 г. или до запълване на местата.