Home / International office / News /

българска академична делегация в Кралство Мароко

13.02.2023

Photo Gallery


В периода 04.02.2023 - 08.02.2023 българска делегация, съставена от представители на редица висши учебни заведения, посети Кралство Мароко. В град Рабат делегацията бе посрещната от Н.Пр. господин Пламен Цолов, Посланик на Република България в Кралство Мароко. Първата среща бе проведена по покана на Министерството на висшето образование на Кралството. Гостите бяха посрещнати от Н. Пр. Генералния секретар на Министерството и  бяха проведени ползотворни разговори относно подготовка за създаване на облекчена процедура за дългосрочен обмен на студенти и докторанти.

УАСГ бе представен от Ръководителя на Център за международна дейност и мобилност - арх Цветелина Даскалова. По време на визитата бе подписано споразумение за сътрудничество между УАСГ и Висшето уилище по архитектура в град Рабат. Предстои надграждане на договореното със съвместно участие на двете висши учебни заведения в проект по програма Еразъм + .

Благодарение на професионалното съдействие и отдаденост на работата си а Н.Пр. Посланика на Република България, се осъществиха редица нови контакти и с други представители на висши учебни заведения, които ще допринесат за взаимното развитие и задълбочаване на сътрудничеството в академичната област между двете държави.