Начало / За Университета / Центрове / Университетски център за информационни технологии / Новини /

Внимание - Вашата регистрация за MS Office 365 (вкл. Teams)

12.10.2020

Уважаеми студенти и преподаватели от УАСГ,

В университетския домейн на Office 365 създадохме за вас регистрация. Вие имате лиценз за всички продукти включени в Office 365 ( Word, Excel, PowerPoint), които може да ползвате онлайн и на 5 ваши устройства - компютри, таблети или смартфони. С регистрацията си ползвате и MS Teams и разполагате със собствено облачно пространство 1 ТБ, което може да достъпвате отвсякъде и да споделяте файлове с вашите колеги и приятели.

За вход в Office 365 трябва да отидете на https://www.office.com

За преподаватели: Вашето потребителско име е от вида name@uacg.bg.

За студенти:

Вашето потребителско име включва @uacg.bg и вашия факултетен номер, предшестван от съкратеното име на факултета ви. Така ако фак. номер ви е "0000", потребителското ви име е:

Архитектурен ф-т: afac.0000@uacg.bg

Геодезически ф-т: gfac.0000@uacg.bg

Строителен ф-т: sfac.0000@uacg.bg

Ф-т транспортно строителство: tfac.0000@uacg.bg

Хидротехнически ф-т: hfac.0000@uacg.bg

Първоначалната ви парола е "вашето ЕГН"Аа (ЕГН без кавички, с добавено Aa накрая). При първото влизане системата ще ви покани да си я смените с друга, както и да удостоверите ваш тел. номер и алтернативен имейл (те ще могат да се ползват за възстановяване на паролата ви).

_________________________________________________________________________________

Подготвихме за вас ръководство, което се надяваме да ви помогне. Бъдете проактивни и след като се регистрирате и влезете на портала на Office 365, разгледайте, опитайте и се свържете по между си, както и с вашите преподаватели.

Самият Teams може да се ползва както през уеб браузър, така и с клиентски софтуер, който може да инсталирате на вашият компютър с Windows, MacOSX на вашият мобилен телефон или таблет.

Ръководството отворете оттук

В мрежата може да намерите много ресурси, които да ви помогнат в организацията на вашия учебен процес чрез Microsoft Education.

Прочетете например тази статияили изгледайте многобройните налични филми в YouTube.

Полезни филмчета може да намерите и на този адрес. В долната част на страницата има 8 филмчета за използване на Teams за учебния процес.

 

Успех!

За допълнителна помощ може да пишете на: support@uacg.bgИзточник: Университетски център по ИТ