Начало / За Университета / Центрове / Университетски център за информационни технологии / Новини /

За всички първокурсници уч. година 2023/2024 - редовно и задочно обучение

18.09.2023

Уважаеми колеги първокурсници,

Вие имате създадени имейл адреси за целите на обучението си в УАСГ. Всички пощенски кутии са с еднократна първоначална парола Вашето ЕГН с добавено накрая "Aa" (без кавички и без интервал и с латиница).

Всички подробности за адреса и влизането може да прочетете в тази новина.

С този имейл адрес, който е базиран на Gmail, може да се регистрирате и да влезете и в електронната платфома за обучение на адрес:

https://e-learn20.uacg.bg

Регистрирането за електронната платформа става след натискане на бутона Log In. Ще се отвори нова страница, в която се натиска бутона Google. Ще трябва да въведете вашето потребителско име и парола за студентския имейл.

Вие имате и регистрация в MS office 365 и може да ползвате MS Teams. Вашето потр. име е вашият университетски имейл, а първоначалната парола е същата както за имейла.

Подробности за влизането и работата в Office 365/Teams може да прочетете тук.

Използване на университетската WiFi мрежа "eduroam" :

Вашето потр. име е вашият имейл (xxx.nnnnn@uacg.bg), а паролата ви e вашето ЕГН"Аа (ЕГН без кавички, с добавено Aa накрая). Аутентикацията става чрез Radius сървър, затова при настройването на лаптопи с MS Windows има особеност.

Ръководство за настройка може да видите на https://eduroam.uacg.bg

Използвайте университетската мрежа разумно и само за учебни цели, защото излишното натоварване може да затрудни обучението на вашите колеги. Благодарим за разбирането.

 

За технически въпроси изпратете имейл на support@uacg.bg. представете се и опишете ясно пробелма си.

Пожелаваме ви успех в обучението.Източник: Университетски център за ИТ