Home / About the University / Centres / University Computing Centre / News /

Процедура за саморегистрация за студенти в УАСГ за Microsoft Office 365

21.04.2020

Здравейте студенти и преподаватели в УАСГ,

Организацията на учебния процес в условията на изолация и през интернет налага промяна в навиците, уменията и мисленето на всички ни. Преподавателите имат инициативата да се свържат със своите студенти и да провеждат обучението така, както смятат, че подхожда най-добре, за постигане на максимална ефективност. Разбира се в УАСГ имаме електронната платформа за обучение (https://e-learn.uacg.bg), която осигурява достъп до учебните материали по дадена дисциплина, позволява правенето на тестове, курсови проекти и др.

За жива връзка някои използват Google Zoom, Viber или други, но свободните версии имат ограничения (в продължителността на сесията, в броя участници). За наша радост имаме сключен абонаментен договор с Microsoft и всички можем да използваме услуги като MS Оffice 365, OneDrive и Teams. 

Разчитаме, че преподавателите ще организират Класове (Teams) в системата като добавят студентите си. Teams е много добра система, в която чрез чат, споделяне на файлове, видеоконферентна връзка, бяла дъска и др. позволява провеждането на "живо" обучение, което може да насрочи в определен ден/час през вградения календар.

Внимание студенти!

Вие вече имате имейл адрес в @uacg.bg (вижте новината). С него можете сами да си направите безплатна регистрация в Microsoft и да получите достъп до всички тези добри услуги за образованието. Подготвихме за вас една инструкция, която се надяваме да ви помогне, ако се затруднявате. Бъдете проактивни и след като се регистрирате и влезете на портала на Office 365, разгледайте, опитайте и се свържете по между си, както и с вашите преподаватели.

Самият Teams може да се ползва както през уеб браузър, така и с клиентски софтуер, който може да инсталирате на вашият компютър с Windows, MacOS, на вашият мобилен телефон или таблет.

Ръководството отворете от тук

В мрежата може да намерите много ресурси, които да ви помогнат в организацията на вашия учебен процес чрез Microfot Education.

Прочетете например тази статия или изгледайте многобройните налични филми в YouTube.

Успех!