Начало / Факултети / Архитектурен факултет / Катедри / История и теория на архитектурата / Новини /

Участие на студенти от УАСГ в международна изложба

09.05.2019, КИТА

Две дипломантки от катедра "История и теория на архитектурата" в Архитектурния факултет на УАСГ - Ирина Христова и Екатерина Цолова са сред двайсет млади автора в голяма изложба. 

Скритото културно наследство на Дунав е темата на международна изложба, която ще бъде открита на 14 май в Русе. Изложбата „Река в преход“ (River in transformation) събира творбите на млади артисти-студенти от четири дунавски държави – фотография, артистични инсталации, видео и архиви, подчинени на една цел -да покажат наследството и съвременните трансформации на Дунав.

Младите творци ще се опитат да отговорят на въпросите „Какво е Дунав за мен“, „Как реката повлиява териториите, през които преминава“, „Икономика или култура носи водата“… Изложбата ще разкрие и коя е феята на Дунава, как отлитат цели летища и къде в реката кацат самолети. Те догонват музея в движение, минават между комуникиращите си с мегафони села през реката, спират при живо и говорещо, но все пак скрито, наследство.

Изложбата ще бъде разположена на четирите етажа на „Дом Канети“ на бул. „Славянски“ 12, откриването е от 17.30 ч. във вторник и ще остане в града до 25 май.