Начало / Факултети / Архитектурен факултет / Новини /

Студентите от магистърска програма “Computational and Advanced Design” на АФ в партньорство с DesignMorphine на посещение в Microsoft

30.11.2022

Студентите през учебните 2021/2022 г. и 2022/2023 г. в магистърската програма “Computational and Advanced Design” в партньорство с DesignMorphine бяха поканени от Майк Пел за сътрудничество с Microsoft в техния Microsoft Garage, Ню Йорк. Microsoft Garage предоставя програми и опит на своите служители, клиенти и партньори, които стимулират сътрудничеството, креативността и експериментирането. В продължение на една седмица студентите имаха за задача да анализират различни аспекти на града и да разкрият скрити данни, които след това да визуализират и интерпретират със средствата на изчислителния дизайн. Целта на хакатона беше да покаже интересна и неочевидна информация, органично формираща се в Ню Йорк, и да открие начини за нейното внедряване и използване.

Кога: 1-3 ноември 2022 г.

Къде: Ню Йорк, САЩ

Хакатонът се проведе в 3 фази:

  1. “Get to know New York City”

Студентите бяха изправени пред предизвикателството да намерят едно уникално място в Ню Йорк, с което да взаимодействат чрез Smart Information. Целта беше да представят какъв вид данни ще използват и защо.

  1. “Surfacing the Invisible”

Основната задача беше да се визуализират данните по нов начин и да се отговори на въпроси като кой е най-смисленият и интересен начин за показване на данните и как те ще бъдат достъпни за обществеността.

  1. “Seeing in a new light”

Студентите визуализираха и представиха своите идеи.

 

Вижте повече: https://www.microsoft.com/en-us/garage/

Фото галерия
Източник: Microsoft Garage