Начало / Факултети / Факултет по транспортно строителство / Новини /

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА И НАЧАЛО НА ЗАНЯТИЯТА ПО "БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТНОТО ДВИЖЕНИЕ"

17.10.2022

 Уважаеми колеги,


Приветстваме ви с избора на актуалната магистърска програма "Безопасност на пътното движение", разработена съвместно от АМВР и УАСГ!

Откриването на учебната година ще се проведе на 19.10.2022 г. от 11.00 ч в заседателната зала на Строителен факултет на УАСГ. Залата се намира на 3 етаж, корпус "Б", в основната сграда на УАСГ (високите бели корпуси). Адресът на УАСГ е бул. "Христо Смирненски" № 1.

Очните занятия ще се провеждат едновременно присъствено и онлайн, като онлайн обучението е за тези колеги, които нямат възможност да присъстват на занятията.

Онлайн обучението ще се провежда в платформата Майкрософт Тиймс (MS Teams), която е безплатна и е изключително удобна за провеждане на онлайн занятия.

Независимо от това дали имате възможност да присъствате или ще се обучавате онлайн, ви съветваме да се присъедините към платформата по следния начин:

- всички ще бъдете включени в екип, наречен "Безопасност на пътното движение", за което ще получите автоматичен имейл от MS Teams, с който ще бъдете уведомени, че сте включени в екипа и ще бъдете поканени да влезете в системата на MS Teams на УАСГ.
- след влизане в системата, ще бъдете уведомени, че на вашия имейл ще бъде изпратен код, с който да влезете. Трябва да потвърдите изпращането на кода.
- полученият по имейл код, въвеждате в съответното поле и след като се съгласите с общите условия и продължите, ще ви бъде предложено да изтеглите и инсталирате приложението  MS Teams.
- когато изпълните това, автоматично ще влезете в екипа "Безопасност на пътното движение, където ще виждате предстоящите занятия и ще можете да се присъединявате към всяко занятие, което се провежда в момента.

Следват кратки указания за начина на обучение - присъствено и онлайн.

ПРИСЪСТВЕНО ОБУЧЕНИЕ

Присъственото обучение ще се провежда в заседателната зала на Строителен факултет на УАСГ, по приложения разпис, като стандартно учебно занятие. Часовете са по 45 минути, с почивка 15 мин. между всеки час и обедна почивка от 1 час.

ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ

Едновременно с присъственото обучение, лекциите и упражненията ще се излъчват в MS Teams, за присъстващите онлайн.

За всеки ден на обучение в Teams ще бъде зададен график и когато се присъедините към екипа "Безопасност на пътното движение" ще видите зададените занятия. Също така за графика на провеждане на отделните занятия ще получите последователни имейли с линкове към съответното занятие.

Желаещите да се обучават онлайн могат да влязат в MS Teams и да се присъединят към занятията през линковете от тези имейли или директно да влязат в MS Teams (ако вече сте се регистрирали, съгласно указанията по-горе, вие ще имате незабавен достъп до екипа) и да се присъединят към занятието (срещите в Тиймс се наричат Събрания или Meetings, в зависимост от избрания в настройките език).

Съветваме Ви през следващите дни, преди започване на занятията, да се регистрирате, да влезете в MS Teams и да се присъедините към екипа, за да можем да реагираме, ако имате проблеми!
 
Разпис на очните занятия по "Безопасност на пътното движение", 1 семестър (зимен), 1 етап /ТОВА Е ЛИНК КЪМ ПРИЛОЖЕНИЯ ФАЙЛ С РАЗПИСА/

Деканат на Факултета по транспортно строителство