Начало / Обучение / Магистърски програми за бакалаври и магистри / Computational and Advanced Design

Computational and Advanced Design

Манифест
Работата на архитектите и дизайнерите се основава и ограничава от начина, по който телата ни са създадени и функционират, начина, по който преживяват реалността. Но всъщност днес сме достигнали фаза, в която технологиите ще повлияят не само на ума ни, но и на тялото ни. В този смисъл дизайнът на бъдещето трябва да се обърне, на първо място, към тялото, което ще живее в това бъдеще. Предизвикателствата се увеличават, изискват иновативно мислене и подходи; за материализиране на решението са необходими нови инструменти и нови технологии; границите ще бъдат преминати и равновесието ще се промени. Компасът в това пътуване ще бъде мащабируема представа за човешкото състояние. Жилището, транспортните средства и начините на придвижване, цялата структура на града, са съществени аспекти, които трябва да се имат предвид при дизайна на тази нова реалност. Чрез промяна на единицата /човешкото тяло/, около която целият свят е изграден, ние вече не се занимаваме само с части от света, в който живеем. Ние проектираме целия свят. Това не е просто процес на проектиране, това е космогония.

Учебен план
Графикът на магистратурата е разделен на 5 водещи дизайн модули и 5 поддържащи технически и теоретични лаборатории, които обхващат 9-месечната академична година. По време на тях, студентите ще се сблъскат и ще научат специфични техники и умения от световноизвестни дизайнери и архитекти. По време на фазата на водещите модули те ще започнат с генерирането на единица и нейните нови функции, т.е.подобреното човешко тяло, и след това ще напредват, за да развият по-сложни архитектурни обекти, достигайки до нивото на глобални системи и мрежи. Чрез Техническите лаборатории студентите ще овладеят разнообразен софтуер за параметричен и генеративен дизайн, като Maya, ZBrush, Rhinoceros, Grasshopper, Houdini, Unreal Engine, C # и т.н., както и ще могат да използват виртуална реалност, да визуализират своите концепции чрез Лабораториите Медия и Работа с машини за прототипиране и роботи. Освен това ще бъдат обучени как да формулират конкретна теоретична рамка, която да подкрепя тяхната визия. В края на всеки месечен цикъл те ще имат презентация, на която ще представят работата си и ще получат коментари и насоки от преподавателите и менторите. Студентите ще се дипломират с широка гама от знания и умения, които ще им дадат възможност да са конкурентно способни във всяка среда и условия.

Тип
Архитектурен и продуктов дизайн

Научна степен
Магистратура

Език
Английски

Продължителност
От септември до юни (9 месеца)

Краен срок
Ранна регистрация - Декември
Стипендии - Февруари
Късна регистрация - Април

Локация
Онлайн

Стипендии и Отстъпки
Виж апликационната форма

Общежития
Виж апликационната форма

Кредити
90 ECTS

Изисквания
Архитектурно образование, Бакалавър или Магистър от други свързани специалности – продуктов дизайн, интериор, ландшафтен дизайн, градоустройство, моден дизайн, транспортен дизайн, анимация, инженерни специалности и др.

Записване
https://designmorphine.com/education/designmorphine-masters-y23-24

За въпроси
masters@designmorphine.com