Home / All News /

Национална кръгла маса "Експерименталното сеизмично инженерство в България - състояние и перспективи" се проведе на 30 март 2022 г. в Интер Експо Център.

05.04.2022

Photo Gallery


    Уважаеми колеги, както бе анонсирано през миналата седмица, в рамките на Архитектурно-строителна седмица 2022 на 30 март 2022 г. в Интер Експо Център се проведе Национална кръгла маса под надслов " Експерименталното сеизмично инженерство в България - състояние и перспективи". Организатори бяха УАСГ, Национален център по сеизмично инженерство и Камара на строителите в България. Фокус на презентациите, които бяха представени и последващите ги дискусии бе разработения Идеен инвестиционен проект за изграждане и оборудване на Лабораторен комплекс по сеизмично инженерство.
   На форума присъстваха представители на министерства и техни основни дирекции, научни партньори на УАСГ и УАСГ-НЦСИ, браншови организации и др. Участниците подкрепиха идеята, залегнала в Национална пътна карта за научна инфраструктура 2020-2027 г. за изграждане на Лабораторен комплекс по сеизмично инженерство от последно поколение.


По искане на участниците и със съгласието на авторите на материалите, обсъждани на кръглата маса, към настоящото съобщение се прикачва: Програма на кръглата маса, PDF версия на изнесените презентации, Аудио запис на изказвания, презентации и дискусия, Проект на програмен документ - решение от кръглата маса.