Начало / Студенти и Докторанти / Безжичен Интернет WiFi

Безжичен Интернет WiFi

Уважаеми студенти и докторанти!

Безплатен Wi-Fi на територията на УАСГ е за нуждите на изследователската и образователната общност в Европа, Азия, Австралия и Америка! За достъп до Wi-Fi в УАСГ е необходимо да притежавате Потребителско име и парола. Получаването на име и парола за студенти и докторанти става по електронен път след като изпратите запитване по имейл до support@uacg.bg. 

Студенти и докторанти, които имат e-mail в УАСГ могат да ползват потребителското име и паролата за електронната си поща за достъп и до Eduroam (световната услуга за достъп до Wi-Fi).

Може да се свързвате към интернет и във всички останали университети, които са свързани към мрежата, като тогава към потребителското си име трябва да добавите @uacg.bg.

Научете повече на адрес: eduroam.uacg.bg

Какво е Wi-Fi?
Wi-Fi, или Wireless Fidelity, е термин който се използва за описанието на продукти или услуги използващи технология 802.11. Wi-Fi мрежите използват радио-честотния диапазон 2.4 и 5 GHz, при скорости от 11 Mbps (802.11b) или 54 Mbps (802.11a).

Устройствата оборудвани с Wi-Fi (лаптоп или PDAs) могат да приемат и предават данни по безжичен път в зоните оборудвани с Wi-Fi достъп. Как? Точките за достъп (Access points) инсталирани в зоната, предават RF сигнал към устройствата оборудвани с Wi-Fi намиращи се в радиуса им на действие, който е от порядъка на 100 метра. Точките за достъп (Access points) са сързани към съществуваща интернет инфраструктура.