Начало / За Университета / Служби и отдели към Ректората / Отдел "Европейски проекти, образователни, оперативни и национални програми"

Отдел "Европейски проекти, образователни, оперативни и национални програми"

Отдел "Европейски проекти, образователни, оперативни и национални програми" осигурява и контролира aдминистративното управление на европейски проекти, oбразователни, оперативни и национални програми от момента на изготвяне на проектната документация до изготвянето и предаването на окончателния доклад.
Той осъществява координация между всички отдели и дирекции на УАСГ, имащи отношение към административното управления на всеки проект. Отделът ръководи планирането на дейности по административно управление на проекти и програми и следи за изпълнението му. Той изпълнява съгласувателни и медиаторски функции между екипите за изпълнение от една страна и екипите за административно управление на европейски проекти, образователни, оперативни и национални програми от друга. Отделът поддържа регистър на текущите и приключилите проекти, изготвя и внася предложение за промяна на системата за заплащане на участници в проекти и програми и изготвя годишни доклади за състоянието на текущите проекти. Той разработва правила за подобряване на институционалната екосистема за участие в европейски проекти и оперативни програми.