Начало / Международна дейност / ЕРАЗЪМ+ Програмни страни (асоциирани към Програмата) / Студентска мобилност за обучение (СМО) / ПРЕДИ мобилността

ПРЕДИ мобилността

В организацията на мобилността за обучение по програма ЕРАЗЪМ+ участват инспекторите на ЦМДМ, студентите и докторантите.

Всички приемащи университети имат определени и строго спазвани срокове за регистрация на студенти по ЕРАЗЪМ+. Необходимо е те да се следят, защото след изтичане на обявените срокове на приемащите университети, регистрацията е невъзможна.

При попълване на документите за кандидатстване се използва Институционалната информация за УАСГ

I. Студентите и докторантите извършат индивидуално определени дейности и предоставят документи, свързани с подготовката и реализирането на мобилността:

 

  • Learning Agreement for studies - Before the mobility - Споразумение за обучение: 

  https://learning-agreement.eu

Кратки инструкции за попълване виж тук        

Пълни инструкции (на английски език) виж тук 

Преди началото на мобилността, се предлага възможност за онлайн езиков тест за установяване на езиковото ниво. Тестът е оценъчен, а не елиминиращ и има за цел да установи развитието на езиковите познания при учене в чуждоезикова среда. Резултатът може да се изпрати на aceint@uacg.bg.

Инструкции за регистрация тук:

II. След разглеждане на документите и по преценка на приемащия университет, номинираните студенти/докторанти биват приемани за обучение. Това се удостоверява с приемателно писмо Letter of admission/acceptance, в което трябва да е посочен срокът на обучение

III. След изпращане на горепосочените документи на aceint@uacg.bg, ЦМДМ изготвя договор между УАСГ и студента за финансиране на мобилността.

Списък с необходими документи виж тук 

Пълномощно