Начало / Обучение / Следдипломна квалификация / Новини

Новини

 Официална церемония по връчване на свидетелствата за професионална квалификация „Одитор по пътна безопасност“ на завършилите шестия пореден Основен курс, провеждан от УАСГ.

 На 18.06.2024г., в зала 220 „проф. Ганю Щилянов“, за първи път се състоя официална церемония по връчване на свидетелствата за професионална квалификация „Одитор по пътна безопасност“ на завършилите шестия пореден Основен курс, провеждан от УАСГ. Официални гости на събитието бяха: г-жа Мария Лазарова - Заместник-председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“  и г-жа Мария Станимирова – Директор на дирекция „Правно – техническа методология и контрол“ към агенцията.

Водещ на церемонията беше проф. д-р инж. Румен Миланов – Ръководител на курса, а свидетелствата бяха връчени от проф. д-р инж. Елена Пенева – Златкова – Зам.Ректор по научна и приложната дейност, качество и акредитация на УАСГ. Присъстваха представители на АПИ, проф. Нитова – Ръководител на Центъра за кариерно развитие и следдипломна квалификация, доц. Лазар Георгиев – Зам. Декан по учебната дейност на Факултета по транспортно строителство при УАСГ.

Приветствие към присъстващите отправи г-жа Мария Лазарова, която благодари на Университета за дългогодишното партньорство като единствен обучителен център за Одитори по пътна безопасност и за постигане на успешен модел на сътрудничество между Държавната администрация и Висше учебно заведение. През учебната 2023/24 година курса успешно завършиха 55 инженери от областта на строителното и транспортното строителство.

Graz International Summer School Seggau 2023 (GUSEGG)
03.01.2023, ЦМДМ
TOPIC: Conflict, Challenge, and Change: State - Society - Religion. Application deadline: 31 January 2023
Източник: Universitat Graz